Intensivkurs – MC

Kör nu, betala sen! Dela upp betalningen räntefritt på alla paket via Resurs Bank eller Klarna!

Intensivkurs MC i Arvika och Karlstad

Ser du sig själv flyga fram på vägarna med en motorcykel i framtiden? Vi vill gärna hjälpa dig att förverkliga din vision, tillsamman ska vi nå ditt mål. Med vår intensivkurs MC kommer du inom en snar framtid kunna glida fram på vägarna själv med MC-körkortet i fickan. Hur snart du kan göra det beror på olika faktorer, dels hur mycket tidigare erfarenhet du har när du kommer till oss i Värmland på en intensivkurs MC. Har du t.ex. inga förkunskaper alls så är en intensivkurs en god bit på vägen mot körkortet.

Att glida fram på vägarna med sin MC är en fantastisk känsla, den vill vi att alla ska få uppleva, vi är här för att hjälpa dig.

Utbildning på dina villkor

En intensivkurs MC är en individuell utbildning då alla ligger på olika nivå och har olika mycket förkunskaper av MC när de kommer hit. Så därför anpassas givetvis vår utbildning efter just dig och dina behov. Under första dagen av din utbildning så har vi ett körpass för att få en uppfattning om hur mycket erfarenhet du har och sedan utgår vi ifrån det. Tänk på att MC-utbildningen är säsongsbetonad så körprov hålls endast under tiden maj-oktober.

Är du intresserad av vår intensivkurs MC? Anmäl ditt intresse längre ned på sidan.
Se prislista för våra kurser.

Tänk på att MC-utbildning är säsongsbetonad. Trafikverket håller endast körprov maj-oktober. Vi håller intensivkurser året om, men med fördel under motorcykelsäsongen – d.v.s. när det är bra vägunderlag och väder. Första dagen börjar med information om intensivutbildningen för MC, sedan tar vi ett körpass för att se hur du ligger till utbildningsmässigt.

Priser för intensivskurser


Vi samarbetar med Handelsboden
och alla inskrivna MC-elever får
15% rabatt vid ett köp där.

Vi samarbetar med Honda MC-Center
och alla inskrivna MC-elever får
10% rabatt vid ett köp där.

Ingår i utbildningen

Vid erlagd anmälningsavgift får du tillgång till datatester via elevcentralen.se som du kan börja arbeta med på en gång.

Har du inga förkunskaper när du börjar så kommer du en bra bit på vägen med en intensivkurs. Du bestämmer tillsammans med din lärare hur fortsättningen av din utbildning ska läggas upp.

När man tar ett MC-kort måste båda Riskutbildningarna vara genomförda och giltiga innan man kan avlägga teoriprovet. Teoriprovet måste vara godkänt innan man kan boka ett körprov. Hos oss kan du göra båda riskutbildningarna och du kan komma tillbaka vid ett senare tillfälle för uppkörning.

Vi hjälper dig med råd och planering när du anmäler dig. Att ta ett körkort är den mest individuella utbildningen.

Läs mer på Transportstyrelsen!

A1 – lätt motorcykel

Körkortsbehörigheten A1 ger rätt att köra lätta motorcyklar vars motor har en slagvolym av högst 125cc. Åldersgränsen för A1 är 16 år.

A2 – mellanstor motorcykel

Körkortsbehörigheten A2 ger rätt att köra mellanstora motorcyklar vars nettoeffekt är högst 35 kilowatt. Åldersgränsen för A1 är 18 år.

A – alla motorcyklar

Körkortsbehörigheten A ger rätt att köra alla tvåhjuliga motorcyklar oavsett slagvolym eller motoreffekt. Åldersgränsen för A är 24 år.

Särskilda regler för fyrhjuliga motorcyklar

Körkort med behörighet A1, A2 och A som utfärdas från och med den 19 januari 2013 gäller inte för fyrhjuliga motorcyklar. För detta krävs behörighet B. Har du ett A-körkort utfärdat före 19 januari 2013 får du även fortsättningsvis köra fyrhjuliga motorcyklar regnade som traktor. Är fyrhjulingen reggad som terräng så måste du hjälpa särskilt förarbevis och detta erbjuder vi kurser för. Lär mer här!

Här kan du göra en intresseanmälan till körkortsutbildning.

Intresseanmälan

Kursstarter

Bokning Avbokning

Teorikurs trafik - på distans!

- -
- -

AM (EU-moped)

Teori 18/9 o 19/9 kl 8-12 Körning på bana sker samma helg

Handledarutbildning

16/9 Kl 17:00

YKB Grund 140h

Start 4/10

YKB Grund 280h

Start 4/10

YKB 35h

Delkurs 1-5: 27/9-1/10

Tungt släp BE/B96

Kontakta kontoret!

Arbete på väg

Efter förfrågan

Riskutbildning - Bil

Risk 1 B ---
Risk 2 B (halkan) Kontakta kontoret!

Riskutbildning - MC

Risk 1 A 15/9 kl 8:30-11:30
Risk 2 A 15/9 kl 12:30-16:30

Intensivkurs - Bil

Kontakta kontoret!

Intensivkurs - MC

April - oktober

Intensivkurs - C/CE/C1

Start jämna veckor hela året

Intensivkurs - D/D1

Start jämna veckor hela året

Intensivkurs - Släp

Kursstart hela året

ADR

Kontakta oss för info!

Brandfarliga/Heta Arbeten

Kontakta oss för info!

Maskin/kran

Kontakta oss för info!

Truck

Kontakta oss för info!

Fyrhjuling

Kontakta oss för info!

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen om inte tillräckligt deltagarantal uppnås.